MECANO UNLIMITED

Mecano Unlimited” is het zesde album sinds 1980 en het tweede in de tweemans samenstelling Mick Ness en Dirk Polak. Na intensieve inventarisatie van tekst en muziek dat nog op de plank lag, gevoegd bij een viertal gloednieuwe composities, ontstond het concept voor de plaat die thans gemaakt is en die voelt als een finale.

Muzikaal komen alle facetten van het Mecano-geluid voorbij. Je hoort stevige wave, klassieke ballades, esoterische goth, spoken word en barokke pop. Een ode aan de te jong gestorven muze van de band, liedjes ontsproten aan liefdesavonturen in Griekenland en een hommage aan één van de grootste liedjesschrijvers uit de geschiedenis, Ray Davies. Eclecticisme is het credo!

Recensie OOR

band1
Paradiso 241216 Album presentatie (vlnr)Mick Ness (gitaar) Sin (drums) Dirk Polak (zang) Idan Karucci (bas) Mark Ritsema (gitaar)
hqdefault
Charlie Chan Dagelet (cello)
hans4
Hans Dagelet (Trompet)
esther2
Esther Apituley (Viool)